Тиквички Казанова F1

Само мързелив градинар не отглежда тиквички на сайта си. Те са много непретенциозни и неизискващи за грижа. Повечето сортове се нуждаят само от редовно поливане за нормален растеж. Но има и сортове, които може и без него. Това е много удобно за онези градинари, които идват на сайта само през почивните дни. Тиквички Casanova F1 е един от тези сортове.

Тиквички Казанова

Сортови характеристики

Този сорт принадлежи към ранно узряващите хибриди. Полулистните му храсти имат големи разчленени листа с тъмнозелен цвят без петна и петна. Тиквичките Casanova наподобяват цилиндър по своята форма. Той е лъскав и дълъг. В същото време тиквичките не са склонни да бъдат пренапрегнати. Дори и да забравите да берете зрял плод, той няма да надрасне... Цветът на зрелите тиквички е разнороден: бели точки със среден размер се открояват върху светлозелената кожа. Плодовете на този хибрид могат да тежат средно от 0,9 до 1,5 кг. Мекото им кремаво месо е доста плътно и вкусно. Това им позволява успешно да се използват не само в готвенето, но и в консервирането.

Казанова F1

Отличителна черта на този хибриден сорт е неговата устойчивост на суша.

Важно! Този хибрид не само понася добре сушата, но и се нуждае от нея. При прекомерна влажност на почвата кореновата му система може да изгние.

Препоръки за отглеждане

Въпреки факта, че сортът е много неизискващ за грижи, трябва да обърнете внимание на почвата, преди да я засадите. Идеалното място за засаждане на Casanova F1 ще бъдат леглата, на които са израснали:

 • картофи;
 • зеле;
 • лък;
 • бобови растения.

Ако семената не са засадени след тези култури, на ново място или след други сортове тикви, почвата трябва да бъде оплодена. Това се прави през есента, когато се копае градина. Органичните торове са идеални:

 • конска тор;
 • лопен;
 • птичи тор.

За обогатяване на почвата използването на компост и зелено торене дава много добри резултати.

Този хибриден сорт може да се засажда по два начина:

 1. Семена на открито. В този случай кацането се извършва през месец май. Оптималната дълбочина на сеитба е 4-6 cm.
 2. Отглеждане на разсад. Този метод се използва за получаване на по-ранна реколта. По-добре е да започнете да подготвяте разсад месец преди препоръчаното засаждане, тоест през април.
Важно! Семената и разсадът трябва да бъдат засадени така, че между съседните храсти да има разстояние от 60 см. По-близкото засаждане няма да позволи на растенията да се развият напълно и реколтата може да е по-бедна.

Този хибрид реагира много добре на разхлабване и хранене. Ако почвата е била подготвена преди засаждането, тогава тези процедури могат да бъдат пропуснати.

Отзиви на градинари

Мария, на 51 години, Ярославъл
Отпадам от време на време Казанова. Харесвам вкуса им. Но в сравнение с други сортове, тогава тиквичките Casanova изглеждат малко крехки. Не ги използвам за въртене. Но ако ги изпържите, тогава е невъзможно да се откъснете. Мога да препоръчам на тези, които имат свободно пространство, което няма какво да засадят. Не бих отделил специално легло за тези тиквички.
Анна, на 30 години, Богородицк
Casanova F1 закупен заради експеримента. Засадени веднага на леглото под филма. Всичко е поникнало, с изключение на няколко семена. Тиквичките започнаха бързо. Харесах сорта, защото е неизискващ към поливане и не надраства. Когато пристигнахме в дачата след 2 седмици отсъствие, тиквичките от този сорт бяха спретнати. При други сортове няколко тиквички прераснаха в нещо ужасно: тя се простираше тук, там се подуваше. Мога да препоръчам тиквички на Casanova F1, за лятна резиденция е точно това.
Оксана, на 42 години, Вязники
Не харесвах много Казанова. Има и други по-изгодни сортове.По нищо не е забележителен, тиквичките са като тиквички. Но това е моето мнение. Например съседът ми хареса. Дадох й почти всички тиквички. Можете да го засадите като проба.
Коментари (1)
 1. Тиквички "Казанова" са засадени преди няколко години. Бях много изненадан. Безкрайно плододаване. Изрязвате няколко, а други веднага растат! Страхотна сума. Един храст ни хранеше през целия сезон!
  Няколко години не можах да купя тези семена отново. Но днес успя (18.02.21). Съветвам всички

  18.02.2021 в 07:02
  Катрин
Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство